Wij waren uitgedaagd door Nieuwegein@work: wij zijn winnaar met het concept SOEP & SLA. Dit recept een salade van geroosterde wintergroenten is alvast een voorproefje.

Column

De gemeente Nieuwegein, waar ik een steeds groter deel van mijn werkweek doorbreng,
wil stimuleren dat er voor iedereen een passende plek is op de arbeidsmarkt.
Een plek waar je meedraait in de maatschappij, waar je naar vermogen kan meedoen,
waar je je kan ontwikkelen en hier ook passend voor beloond wordt.

De gemeente wil enthousiaste ondernemers die concepten willen starten in Nieuwegein
waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk kunnen, graag stimuleren.
Daarom heeft zij een zogenaamde challenge uitgeschreven.
Een challenge waar bijv. commerciƫle bedrijven en zorginstellingen een bijdrage kunnen leveren
om werkplekken aan te kunnen bieden aan mensen met en zonder beperking die samenwerken,
inclusieve werkplekken heb ik net geleerd noem je ze.
De ondernemers die uiteindelijk worden geselecteerd, ontvangen een financieel steuntje in de rug.
De gemeente stelt een bedrag van in totaal ā‚¬ 60.000,- ter beschikking.

Dit recept, een salade geroosterde winter groenten is alvast een voorproefje.

Of wij, Humanitas-DMH en moi, een concept hadden en zin hebben om mee te doen
aan de Challenge Nieuwegein@work?
Daarom, zie vorige blog, stapten wij naar de informatie avond om ons te laten informeren.
Om een lang verhaal nog langer te maken; wij hebben vorige week ons concept SOEP & SLA,
die ik al op de plank had liggen, ingezonden. Uit de vele inzendingen zijn wij afgelopen week geselecteerd om naar een kennismaking gesprek te komen en voor een commissie ons plan te pitchen en wat vragen te beantwoorden. Al een mooi toch, maar ik wil verder.

SOEP & SLA
Een gezond en vers bezorgconcept waar mensenĀ door allerlei redenen een afstand op de arbeidsmarkt hebben een passende plek te kunnen aanbieden als kok of als fietskoerier.
Het assortiment zal het merendeel bestaan uit jaja je raad het al, soep en sla.

Omdat het allemaal vrij last minute op mijn pad kwam heb ik gelukkig bij de voorzitster van de commissieĀ het tijdstip kunnen wijzigen. Mijn partner Karin van Humanitas kon haar agenda niet meer omgooien.
Of ik het erg vond om alleen te gaan. Gelukkig heb ik voor hetere vuren gestaan en vindt ik dit soort zaken juist leuk en uitdagend. Ik wordt er vaak zelfs een beetje baldadig van wat vaak werkt.

Na snel te haasten uit mijn keuken en eerst in het verkeerde gebouw te zitten
(voorbereiden voorbereiden Frank) werd ik door de voorzitsterĀ van de commissie
opgehaald en gedirigeerd naar de “behandelkamer” waar zo’n 7 man/vrouw koppigen mij al stonden op te wachten. Ze zaten met z’n allen braaf achter een lange soort Idols achtige desk met blikken alsof ik auditie ging doen voor een talenten progamma.

Ik mocht meteen Ā gaan zittenĀ op de enige lege stoel die voor mij bedoeld was.
En ik had een kwartier de tijd om geschoren te worden haha.
Netjes zoals ik ben opgevoed ben ik eerst een tafelrondje gaan doen en heb mezelf voorgesteld aan het gezelschap. Zo kon ik ze allemaal even stuk voor stuk in de ogen kijken wat ik belangrijk vindt
als ik iemand ontmoet. Ik hoopte dat dit voorstel rondje niet van mijn 15 minuten tijd afging merkte ik op; de sfeer was gezet en het ijs gebroken. Nu kon ik in een soort Elevator pitch achtig tempo de commissie enthousiastĀ en nieuwsgierig maken en ook hun vragen op een natuurlijke manier kunnen beantwoorden.
Voor ik het wist stond ik al weer buiten en weer vriendelijk bedankt voor de komst.

Ik zou eind van de weekĀ een bericht krijgen als wij tot the chosen one zouden horen, dus lekker spannend.
En toen kwam het…… het telefoontje; ik zat midden in het servies van de lunch toen ik de voorzitster aan de lijn kreeg.
Na een lange aanloop en beleefdheden te hebben uitgewisseld kwam ze mij verlossen dat wij geselecteerd zijn voor de Challenge en tot de 4 deelnemers behoren joehoeeeeeee. Was ik blij ja heel. Was ik verrast, eigenlijk niet.

Met een team van specialisten, business coaches en partijen zoals Lekstroom Nieuwegein Ā gaan wij nu werken aan een compleet business plan voor SOEP & SLA. Het aantrekkelijke aan dit is dat de samenwerkende partijen het business plan verder vorm gaan geven en de kans op suc6 zo nog meer kans van slagen heeft.
In maart worden wij uitgenodigd voor de volgende stap en gaan wij echt beginnen en ontmoet ik de business coaches. KYP.

Om alvast wat inspiratie te geven en het concept wat vorm te geven hier 1 van de vele salades
die Marijke, 1 van mijn helden die ik coach, afgelopen week heeft gemaakt. Is het geen plaatje?
Misschien wordt deze gezonde en verse salade binnenkort wel bij je thuisbezorgt.
Tot SLA

Praktische info
Aantal pers.: 4
Bereidingstijd: 45 min.


Salade geroosterde winter groenten

Wat heb je nodig
geroosterde groenten uit de oven;
2 pastinaken, 2 winterpenen, 1/4 bloemkool
400 gr. Puy Linzen EKO uit blik
100 gr. uitgebakken chorizo
100 gr. zachte geitenkaas, in kleine stukjes geplukt
200 gr. oesterzwammen, gebakken.
50 gr. rode bieten scheuten
125 gr. rucola sla

Dressing van rode pesto
20 gr. pijnboom pitten, geroosterd
200 gr. zongedroogde tomaten
1 teentje knoflook
25 gr. Parmezaanse kaas
200 ml. Olijfolie (of nog lekkerder de olie wat de tomaatjes in liggen.)
peper/zout

Welke materialen heb je nodig
Snijplank
koksmes
keukenmachine
Mengkom

Hoe maak je het

Dressing
Meng alleĀ ingrediĆ«nten voor de dressing in de keukenmachine.
Gebruik daarvoor daarvoor de hakmolen.

Tip
De dressing moet niet te dik zijn;
meng anders gerust wat olie erbij totdat deze vloeiend van eenlepel loopt.

Meng alleĀ ingrediĆ«nten voor de salade, behalve de bieten spruiten,
in een mengkom goed samen met de dressing.

Gebruik niet meer dressing dan nodig;
AlleĀ dressing moet worden opgenomen door de salade
en er niet in zwemmen.

Serveer de salade op 4 borden en garneer met de bieten spruiten.

Tip
Je kan allerlei soorten harde groeten gebruiken,
ook afhankelijk van het seizoen.
De pesto die je overhoudt kan je weken in de koelkast gebruiken
als de pesto maar onder de olie blijft.

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>