Vegan Erwtensoep (en ja dat is zeker lekker)
Column
Vandaag sneeuwt het behoorlijk en wat is er dan lekkerder dan erwtensoep.
Steeds meer wordt er Vegan gegeten en gekookt door bewuste mensen. Al jaren kook ik vegetarisch en zelfs vegan (zonder dierlijke producten).
Het isinmiddels een life style geworden voor mensen.
Hier mijn variant van the Vegan way…………
info
aantal pers: 4
Bereidingstijd: 90 minuten
Wat heb je nodig
150 gr. groene spliterwten schoongespoeld en 1 dag van te voren geweekt in ruim water
1 laurierblaadje
1 L groenten bouillon
1 wortel geschraapt en in dunne plakjes gesneden
1/4 knolselderij, schoongemaakt en in blokjes gesneden
1/2 prei, gewassen en in halve ringen gesneden
100 gr tuinerwten, diepvries
2 eetl. munt
Zout/peper naar smaak
Hoe maak je het
Breng de uitgelekte spliterwten met het laurierblaadje en de bouillon aan de kook.
Kook de spliterwten voor 30 minuten op zacht vuur en roer af en toe door.
Voeg de wortels en de knolselderij erbij en kook nog 45 minuten.
Voeg de prei en de tuinerwten
bij de soep en laat nog ongeveer 15 minuten op zacht vuur koken totdat de soep gaat binden.
Voeg de gehakte munt toe en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Tips
Was de split erwten goed schoon totdat er geen schuim meer vanaf komt.
Roer de spliterwten regelmatig goed door;
de erwten zakken langzaam naar de bodem en kunnen zwart worden als je niet regelmatig roert.
Je kan de erwten ook zonder te wellen gebruiken; kook de erwten dan 30 minuten extra.
0 Comments