Recept Strozzapreti pasta met boter en salie

Column
Vorig jaar bij mijn trip naar le Marche, Italie had ik op de laatste dag bij vertrek met pijn in mijn hart mijn nog jonge Salie plantje moeten achterlaten bij Roberto van de Agriturismo waar ik en mijn gezin al een paar jaar achtereen verblijven. Het plantje was in goed handen want Roberto heeft nogal groen handjes. Net na een jaar weer aangekomen en net geaclimatiseerd loop ik weer door Roberto’s prachtige (moes) tuin en wat valt mij op naast het vakantie huisje (met Jacuzzi 😉 ); het salie plantje maar dan een hele grote plant geworden, vol met grote mooie groene blaadjes.

De inspiratie giert meteen door mijn culinaire lijf en kwam daardoor op dit heerlijke maar typisch Italiaanse gerecht afgemaakt met Parmigiano kaas die ik op weg naar Le Marche in de regio Emilia- Romagna heb gescoord; de regio waar de Parmigiano Regggiano (en de Aceta Balsamico) vandaan komt.

Wat heb je nodig
50 gr. roomboter
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
10 blaadjes salie, in dunne reepjes gesneden
peper/zout naar smaak
1 eetl. citroen sap
2 eetl. pasta kookvocht
250 gr. Strozzapreti, al dente gekookt (of andere pasta soort)
50 gr. Rucola sla
Verse Parmigiano, fijn geraspt

Welke materialen heb je nodig
Pasta pan
Saus pan
spatel
koksmes
Snijplank

Hoe maak je het
Fruit de ui en salie in de boter aan voor 3 min.

Voeg de knoflook erbij en fruit weer even aan voor 2 min.
De boter mag niet bruin worden, dus houdt het vuur laag.
Voeg de citroen sap er bij en meng de saus goed door.

Voeg als de pasta gaar is de nog hete pasta bij de saus samen met de rucola,
en roer goed door de saus.
Wel voorzichtig zodat de pasta niet beschadigd wordt.

Schep de pasta op de 2 borden en rasp de Parmigianno erover zoveel als je lekker vindt.

Eet smakelijk




0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>