Recept Soep van geroosterde Paprika

Roosteren is mijn favoriete bereiding wijze; de smaak wordt hiermee intenser.
Daarom rooster ik de paprika’s eerst voordat ik er soep van maak.

Wat heb je nodig
2 eetl. kokos olie
1 ui gesnipperd
1 eetl. paprika poeder
1 teentje knoflook fijngehakt
8 paprika’s geroosterd, ontveld
2 L groente bouillon
1 L plantaardige kokosroom
2 handjes basilicum
1 paprika in dunne reepjes gesneden

Wat voor materialen heb je nodig
Solis staafmixer

Hoe maak je het
Bak de ui, paprika poeder en knoflook in de kokosolie.
Voeg de paprika’s toe en bak voor 3 minuten.
Giet een deel van de bouillon zodat de paprika’s net onder de bouillon staan en breng aan de kook.
Pureer met de staafmixer tot een gladde massa.
giet de rest van de bouillon en de room erbij en breng weer aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur sudderen .
voeg de basilicum toe vlak voor het opdienen.
Voor garnering voeg je de reepjes paprika toe en wat spinazie als je de soep wat gevulder wilt maken.

 

 

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>