Recept oosterse spinazie soep

Column

Mag je spinazie nou wel of niet 2 keer opwarmen?

Het verhaal was altijd dat het niet mocht omdat er dan schadelijke stoffen vrij komen wat niet goed is voor je gezondheid

Gelukkig wordt er door onderzoeken wat genuanceerder over gedacht;

De schadelijke stoffen zijn zo minimaal dat je er wel heeeeeel veel van moet binnen krijgen.

Als je de soep gemaakt hebt zorg dat dat je zo snel mogelijk terug koelt en dan de ijskast in op 4gr.

Terugkoelen kan je doen door de soep over te gieten in een voorgekoelde pan en die dan in een bak met ijs water te doen.

Maar ik zeg, het oog wilt ook wat en als je opnieuw gaat verwarmen gaat de mooie frisse groene kleur verdwijnen en wordt de soep grauwer van kleur.

Niets mis met de smaak dan hoor alleen ziet het er minder aantrekkelijk uit.

Ik zeg dan ook; spinazie soep a la minute maken en dan heerlijk opeten.

Klik hier voor het recept

Wat heb je nodig

2 eetl. Kokosvet of olijfolie

1/2 ui, gesnipperd

1 theel. Knoflook fijn gehakt

1/2 rode peper, zaadlijsten eruit en schoon gespoeld

500 Gr. Wilde spinazie

1 blikje 250ml. kokosmelk

1 blokje groente bouillon

1 eetl. Limoen of citoen sap

Hoe maak je het

Fruit de ui, knoflook en peper aan in het kokosvet voor 2 min.

Voeg de spinazie toe en roerbak totdat de spinazie geslonken is.

Schenk de kokosmelk en groentenouillon blokje toe en verwarm tot het kookpunt.

Breng op smaak met limoensap en eventueel met zout en peper.

Eet smakelijk

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>