Recept mosselen maar dan anders

Column
Als ik aan mosselen denk, denk ik aan Zeeland. Denk ik aan Zeeland, dan denk ik aan Concert @ Sea.
Als ik tijdens Concert @ Sea in Zeeland in hotel de Zeeuwse Stromen logeer moet ik altijd een portie mosselen eten. Deze worden dan op klassieke wijze klaargemaakt, met een boeket garnituur van wortel,ui en selderij.

In deze blog wil ik je laten zien dat je mosselen ook op vele andere manieren kan bereiden,
bijvoorbeeld op zijn Spaans, Frans of op zijn Thais.

In dit filmpje demonstreer ik hoe je op Thaise wijze eenvoudig, snel en makkelijk
dit recept klaar maakt in het kooktheater van een beurs.

Wist je trouwens dat er oranje en witte mosselen zijn?
De smaak verschilt niets van elkaar.

Wat heb je nodig

  • 1 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
  • 150 g mengeling bleekselderij en ui (grof gesneden)
  • 1 klontje boter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 stengel citroengras (in zijn geheel)
  • 5 cm gemberwortel (grof gesneden)
  • 1 chilipeper
  • 2 el groene currypasta
  • sap van 1 limoen
  • 1 handje fijngesnipperde koriander

Bereiding

  1. Vul de mosselpan onderaan met de boter, bleekselderij en de uien.
  2. Voeg vervolgens de Zeeuwse mosselen, wijn, kokosmelk, citroengras, gemberwortel, chilipeper en groene currypasta toe.
  3. Zet de pan op een heet vuur.
  4. Schud de pan na 5 minuten op zodat de mosselen van de bodem boven komen te liggen.
  5. Check na 5 minuten of alle mosselen zich hebben geopend. Als dit het geval is zijn ze klaar. Zo niet, zet ze dan nog even op het vuur tot dat ze allemaal open zijn.
  6. Werk af met fijngesnipperde koriander en limoensap

 

 

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>