Recept Italiaanse Tomaten soep

 

 

 

 

Column
Tomatensoep is wel de meest simpele soep om te maken.
In elke gelegenheid staat deze wel op de kaart, alleen wel in diverse uitvoeringen en smaken.
Helaas wordt deze soep nogal vaak ondergewaardeerd, alleen al door gebrek aan liefde en passie om te maken.

Mijn voorkeur heeft de Italiaanse wijze; op zijn Italiaans, simpel met mooie ingrediënten en in de mooiste balans van smaken.

Deze variant is geinspireerd door mijn reizen naar Le Marche, Italie.

Wat heb je nodig

2 eetl. olijf olie
2 uien, gesnipperd
1 rode peper, fijn gesneden
2 laurier blaadjes
2 theel. knoflook
2 eetl. It. kruiden
2 blikken gepelde tomaten uit blik
2 eetl. groente bouillon
? water
2 eetl. Honing
Zout/peper naar smaak
4 eetl. basilicum blaadjes

 

Welke materialen heb je nodig:
Soeppan
snijplank
koksmes
Staafmixer

Hoe maak je het

Fruit de uien, rode peper, laurierblaadjes in de olijf olie aan voor 3 min.
Voeg de knoflook en de It. kruien toe en bak alles nog even aan.

Voeg de tomaten uit blik toe, samen met de groente bouillon
en breng aan de kook voor 15 min.

Haal de laurierblaadjes eruit en pureer de soep met een staafmixer.

Laat op zacht vuur nog even inkoken voor 5 min.

Breng op smaak met honing, zout/peper en de basilicum.

Tip:
Serveer met croutons of een scheutje Olijf olie.

Eet smakelijk

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>