Recept gazpacho

Column

Wat is er nu lekkerder met warm weer, en dan bedoel ik heel heel warm weer.
(De dag dat ik dit blog is het pas mei en al 30 gr.)
Het is warm en je hebt weinig eetlust maar ook weinig zin om
lang in de keuken te staan. Dan is Gazpacho de uitkomst.
Gazpacho is een koude Spaanse soep met rauwe groenten met veelal tomaat als basis die lekker verfrissend werkt op je lichaam, lest de dorst met warm weer, en je krijgt ook nog vitamientjes binnen. Heb je een BBQ of tuinfeestje, dit is het ideale gerechtje ervoor. Het glas kan je zo aantrekkelijk maken als je wilt. Dit is mijn variant.

Wat heb je nodig:

2 blikjes gepelde tomaten
2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
1 komkommer, in stukjes gesneden, zaadlijsten eruit
1 rode ui, in stukjes gesneden
1 rode peper, in stukje gesneden
1 stukje van 10 cm gember geraspt
2 teentjes knoflook
2 handjes mint fijngehakt
2 handjes basilicum, gescheurd
2 eetl. witte Balsamico azijn
5 ijsklontjes

Welke materialen heb je nodig
Mengbeker
Solis Staafmixer
hoge glazen

Gazpacho

Hoe maak je het

Pureer alle ingrediënten behalve de peper en zout in de blender tot een gladde soep.
Breng op smaak met peper en zout.

Garnering
Decoreer het glas met cherry tomaatjes en groene asperges gegrild en een takje munt.

Logo Umoja Food kopie

 

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>