Recept Frank’s Kapsalon

Column
“Mag ik een kapsalon van de snackbar” .
Zo gaat het bij ons op vrijdag middag vaak als mijn zoon van school komt en trek heeft na een drukke week school en sport en trek heeft. Ik ben die kapsalon eens gaan bestuderen en kreeg daarbij deze inspiratie gepasseerd op wat gezondere ingrediënten en bereiding. Toen ik aankondigde dat ik een gezondere variant heb bedacht en die vanavond, was een zondag studio sport met bord op schoot dag, wilde gaan maken, begon de weerstand; “wat zit erin en hoe ga je het maken” kreeg ik om mijn oren. “En mag ik wat anders eten” en meer van dat soort teksten werd er gebrald.
Hij heeft uiteindelijk 3 keer opgeschept en wilde dit de volgende keer wel weer eten. Dus………….



Lees verder voor het recept

Aantal pers. 4

Wat heb je nodig
4 st. grote zoete aardappel in frites vorm gesneden
4 eetl. Olijf olie (om te bakken)
1 eetl. grof zeezout1 kg kippendijen
2 eetl. shoarma kruiden 
1/2 sap van een limoen
150 gr. spinazie
1 zakjes geraspte kaas, liefst 30+.
1/2 ijsberg sla, schoon en in reepjes gesneden
1/2 komkommer, in stukjes gesneden
2 tomaten, in stukjes gesneden
zout/peper

Hoe maak je het

Rooster de frites met 2 eetl. olijf olie en 
grof zeezout naar smaak voor 25 min. op 200 gr. 

Marineer de kippendijen met de shoarma kruiden, 
limoen sap en 2 eetl. olijf olie.
Breng op smaak met zout/peper.

Laat marineren totdat je de frites uit de oven haalt.
Bak de kippendijen in een koekenpan totdat ze gaar zijn.

Opmaak

  • Verspreid de frites in een ovenschaal.
  • Doe de spinazie over de frites.
  • Schep de kip over de spinazie.
  • Strooi de geraspte kaas over de kip.
  • Gratineer de kaas in de voorverwarmde oven totdat de kaas is gesmolten.

Doe de sla, komkommer en tomaat op de kaas.

Voor de saus

Wat heb je nodig
Knoflook saus
4 eetl. Griekse yoghurt 0% vet
1 teentjes knoflook, uitgeperst
1 eetl. limoen sap
1 eet. Peterselie, fijngehakt

Tomaten saus pittig
½ ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
½ rode peper, zaadlijsten eruit.
1/2 blikje ( 400 ml.) gezeefde tomaten
1 eet. honing 

Hoe maak je het
Knoflooksaus
Meng de yoghurt met de knoflook, limoensap en peterselie 
goed in een bakje en breng op smaak met zout/peper

Tomatensaus
Fruit de ui, knoflook en peper voor 2 min. op zacht vuur.
Voeg de tomaten toe samen met de honing en laat inkoken op zacht vuur voor 15 min.
Breng eventueel op smaak met zout/peper

– Snijplank
– Koksmes
– Koekenpan
– Ovenschaal
– Opscheplepel
– 2 mengkommen
– 1 sla centrifuge




1 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>