Recept frank’s gezonde power cake
Column
Je zit ’s avonds op de bank, of je komt terug van sporten, of je bent onderweg naar huis van werk zo aan het einde van de dag en je krijgt trek, wat neem je dan?
Probeer dit recept van Frank’s gezonde power cake eens, en bewaar deze in een afgesloten blik.
Wat heb je nodig
75 gr. amandelmeel
75 gr. kokosmeel
2 tl bakpoeder
2 tl kaneelpoeder
2 eieren
1 snufje zeezout
3 rijpe bananen
100 g lichte olijfolie
Vulling
2 eetl. gepofte quinoa
1 eetl. lijnzaad
2 eetl. rozijnen
3 eetl. gemengde nootjes zoals pompoenpitten, zonnebloempitten.
5 st. gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
2 eetl. havermout
2 eetl. chocolade fijn gesneden
Hoe maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet in met een beetje olijfolie.
Meng de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, kaneelpoeder, en het zeezout in een mengkom.
Klop de eieren luchtig en giet de olijfolie er al kloppend doorheen.
Druk de banaan in de schil tot puree.
Haal de schil eraf en klop het vruchtvlees door het eimengsel tot een glad beslag.
Voeg dit mengsel toe aan het bloemmengsel en klop goed door.
Schep het mengsel voor de vulling luchtig door het beslag
Schep het beslag in de bakvorm.
Bak in circa 30 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Tip
Controleer de gaarheid van de cake door er een satéprikker in te steken.
Als deze er schoon en droog uitkomt is het brood goed.
Met de vulling kan je eindeloos variaties maken, dus gebruik je fantasie.
Laat circa 10 minuten afkoelen alvorens aan te snijden.
0 Comments