Recept “Eindelijk lekkere” pompoensoep

Intro

Onlangs is een boek gepubliceerd over het leven van Johannes van Dam,
de man die mij altijd heeft geïnspireerd en daardoor heb ik veel kennis
opgebouwd over eten en koken.

Ten tijde van Umoja restaurant heeft mijn held mij gelukkig nog gerecenseerd
wat een 9.5  als cijfer opleverde, met als kop: “eindelijk lekkere pompoensoep”.
Hier dan het recept.

Ik gebruik hiervoor trouwens Hokkaido pompoenen, ook wel Uchiki Kuri,
Japanse of EKO pompoenen genoemd
Ik vindt dit de lekkerste pompoenen om te eten of om soep van te maken.
Deze pompoenen zijn ook lange tijd te bewaren.

Speciaal en heel praktisch is dat deze pompoenen met schil gebruikt kunnen worden,
scheelt een boel tijd.
Ze zijn niet zo groot als de Haloween Pompoenen,
dus heel handig dus voor bereiding voor 2/4 personen.

Probeer het eens, en je zult zien dat je zo mee klaar bent.

 

Praktische informatie
aantal pers.:2-4
bereidingstijd: 30 min.

Wat heb je nodig
2 eetl. kokosolie gesmolten of 2 eetl. olijf olie
1 Hokkaido pompoen, anders een flespompoen, zaadlijsten eruit en in stukken gesneden.
1 sjalotje, fijngeneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
1/2 rode peper, in stukjes gesneden en zaadlijsten eruit.
2 eetl. gele curry pasta
1 L groentebouillon, voorkeur gist vrij
1 blikje (450 ml) kokosmelk
2 eetl. gember siroop
1 eetl. koriander, fijn gehakt.

Welke materialen heb je nodig
Pan met brede bodem
Solis Staafmixer

Hoe maak je het
Rooster de pompoenen in een braadslede met een eetlepel kokosolie in een voorverwarmde oven,
180 gr., voor 30 minuten.

Bak een sjalotje met de rode peper in een eetlepel kokosolie op zacht vuur aan voor 3 minuten.

voeg halverwege de knoflook toe.

Voeg de curry pasta en de pompoen stukken erbij en bak even aan voor 2 minuten.

Schenk de bouillon erbij totdat de pompoen net onder de bouillon staat.

Laat even doorkoken voor 5 minuten totdat de bouillon aan de kook is.

Pureer de pompoen tot een gladde massaal met de staafmixer.

Voeg de overige bouillon en de kokosmelk erbij en laat nog even inkoken voor 5 minuten.

Schenk de gembersiroop toe en de gehakte koriander.

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>