Pastinaak-wortel-gember soep

Intro

Deze eenvoudig te bereiden soep die ook nog eens vegetarisch is, doet mij denken aan winter, kou, beslagen ramen en dan lekker een warm soepje.
Een van mijn favoriete (vergeten) groente de pastinaak is hierin verwerkt.
Wist je trouwens dat de pastinaak veel eerder werd gegeten in Europa dan de ons wel bekende aardappel?
De pastinaak heeft een beetje een peervormige vorm en heeft iets weg van anijs en is heel veelzijdig te gebruiken zoals in soep, of als groente geblancheerd of geroosterd of een heerlijke puree is ook een goeie hoor. En wat denk je om er chips van de maken.
Ook feestelijk om de soep te garneren met chips van pastinaak.
Oh ja, ik schil ze met een dunschiller.

Praktische informatie

aantal pers.: 4 pax

bereidingstijd: 30 min

Wat heb je nodig

2 eetl. kokos olie
1/2 rode ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
5 cm gember, geschild
1/2 Spaanse peper, zaadlijsten verwijderd
1 eetl. gele curry pasta
1 grote winter peen in stukjes gesneden en  geroosterd
4 st. pastinaken in stukjes gesneden en  geroosterd
1 L groente bouillon
1/2 L plantaardige room, bijv.  Cuisine soya van Alpro
2 eetl. koriander blaadjes, fijngehakt
Peper/zout naar smaak

Welke materialen heb je nodig
Staafmixer Solis
Snijplankje
koksmes
Soep pan
Spatel

Hoe maak je het

– Fruit de ui, knoflook, gember en spaanse peper  aan in de kokosolie op zacht vuur.
– Voeg de curry pasta toe en bak even mee. (Dit laatste heet myoteren in keuken vaktermen).
– Voeg de winterpenen en pastinaken toe en bak even mee voor 3 minuten.
– Schenk de groentebouillon op de groenten totdat deze onder de bouillon komen te staan.
– Pureer de groenten met de staafmixer. De soep hoeft niet helemaal glad te zijn,
kleine stukjes groenten voor de bite is wel lekker.
– Schenk daarna de rest van de bouillon en de room erbij en laat nog even inkoken voor 5 minuten.
Voeg de koriander blaadjes erbij en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

Veel suc6

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>