Kookworkshop voor LVG’ers, MAAR WAAAAAR ZIJN ZE? met recept Amuse rode biet met geitenkaas in een glaasje

Column

Ik mocht weer op pad voor Humanitas-DMH

Ditmaal weer om de gezonde Kook app te mogen promoten aan de genodigden
bij  de feestelijke opening van het nieuwe Home Run Kantoor in Utrecht.

Homerun begeleidt en behandelt jongeren met een licht verstandelijke beperking
en/of een psychische stoornis met en/of multiproblematiek.

Jonge mensen met een licht verstandelijke beperking hebben het vaak moeilijk
om hun plek in de steeds complexer wordende maatschappij te vinden.
Zij kunnen bijv. niet meekomen op school of werk en zijn vatbaar voor manipulatie.
Het onbegrip van de beperking maakt hen kwetsbaar.
Humanitas DMH helpt deze mensen, hoe moeilijk de startsituatie ook is.
In mijn keuken van het Centraal hoofd bureau Humanitas-DMH begeleidt ik deze doelgroep
met veel plezier. Kenmerkend voor deze groep zijn problemen op het gebied van huisvesting, schulden, geweld, overlast, criminaliteit, verslaving en werk.
Dat maakt mijn werk uitdagend en elke keer weer onvoorspelbaar en ik zal maar zeggen ook onvoorspelbaar, want dat zijn ze.

Ik heb hier een amuse recept bijgevoegd voor als je een feestje hebt
en indruk wilt maken op je gasten.

Het centrum van Utrecht is toch wel mooi. Het meest vertrouwde gevoel als 020ger zijn de parkeer kosten die berekend worden. Midden in het centrum is de locatie van het kantoor waar ik het eerst min spullen maar eens moest uitlaten. Sylvia mijn client die in mijn keuken werkt had ik meegenomen als assistent.

Van mij werd gevraagd de kook app dus te presenteren aan de genodigden.
Daarna zou ik amuse hapjes aanbieden EN een kookworkshop aanbieden aan de home Run cliënten.
De locatie voor de officiële opening was in een naast gelegen horeca gelegenheid.
Ik was benieuwd wie er van de Home Runners zouden komen opdagen, want dat is altijd spannend.

De eerste Home runner die binnen kwam, daar had ik meteen een leuk gesprekje mee.
Hij was wat nerveus merkte ik, en daarom probeerde ik hem een beetje op zijn gemak te stellen.
hij had geen vast verblijfplaats, geen baan maar hield van skaten en drummen.
Hij had een drugs verleden in Eindhoven en is volgens hem nu clean in Utrecht.

-Als ik trouwens in Eindhoven moest vertoeven zou ik vanwege het voetbal van de plaatselijke voetbalclub ik ook wel wat verdovende dingetjes gaan gebruiken om de 90 minuten door te komen.
In Utrecht is het klimaat wat dat betreft al veel beter ;-), maar dat terzijde-

Het was gratis drinken dat werd aangeboden in de horeca gelegenheid en daar maakte hij gretig gebruik van; want van de drank was hij blijkbaar niet hahaha.
Of hij ook aan de kook workshop ging meedoen vroeg ik; ja zeker zei hij op beslissende toon.

Nadat ik de kook app presentatie heb gehouden , maakte ik mij naar mijn plekje om voor te bereiden op de workshop. Toen was het wachten op de Home Runners.
In de tussentijd hebben wij ( ik heb mijn client en steun Sylvia meegenomen voor hulp) de amuse hapjes klaar gemaakt voor de gasten.

Ik heb hier een recept van 1 van de amuse gerechtjes voor je uitgewerkt in een recept; leuk en bruikbaar als je een feestje hebt als binnenkomer.

Oh ja en de Home Run cliënten waren in geen velden of wegen te bekennen;
als je een tip hebt hoe deze te bereiken maar nog beter enthousiast te maken om lekker en gezond te gaan eten hoor ik het graag.

Recept geitenkaas-rode biet-basilicum en balsamico in een glaasje

Praktische info
hoeveel pers. : 4
bereidingstijd: 20 min.

Wat heb je nodig
2 rode bieten, gekookt en in kleine blokjes gesneden
50 gr. geitenkaas, gebrokkeld in kleine stukjes
1 handje rucola, in stukjes gesneden
4 blaadjes basilicum, gescheurd in kleine stukjes
4 geroosterde walnoten
2 eetl. olijfolie
2 theel. balsamico siroop
peper/zout naar smaak

Welke materialen heb je nodig
1 snijplank
1 koksmes
1 mengkom

Hoe maak je het
Meng alle ingrediënten in een mengkom goed door elkaar.
Serveer in kleine glaasjes met een vorkje

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>